HORTIPUNCTURE Budapest

Adrián Despoisse / Sári Ember / Veronika Holczer / Zsófia Kovács (HU)
Hortipuncture: Délegykertje project
delegykertje.blogspot.com
Budapest-Délégyháza

In cooperation with local institutions, civil groups, primary and nursery schools, we will build a continuous program that develops plant-related knowledge and activity. During the whole gardening season we would organize regular interventions: a session of simple horticultural actions, like seeding, canning or fruit tree planting, celebrated with communal creation, with the help of arts (music, theatre, land art installations). To leave a symbolic footprint beside those in the private gardens, we would like to create an herb garden of healing plants with local cooperators in a central public place.

A Hortipuncture egy egy éves, kertészkedésre és gazdálkodásra mint tudás-alapú közösségi tevékenységre építkező program.

Helyi intézményekkel, civil szervezetekkel, az óvodával és általános iskolával együttműködve olyan folyamatos programot hozunk létre, ami a növényekkel kapcsolatos ismereteket és tevékenységeket épít. A gazdálkodó szezon teljes időtartama alatt rendszeres eseményeket szervezünk egyszerű kertészeti tevékenységekhez mint a magvetés, eltevés vagy gyümölcsfaültetés, amiket közösségi ünneppé alakítunk művészeti eszközökkel (zene, színház, land art installációk). Hogy a magánkerteken túl is szimbolikus nyomot hagyjunk, szeretnénk egy gyógynövényekből álló közösségi kertet is létrehozni egy központi helyszínen.

 
 
 © 2012 Centre for Central European Architecture (CCEA)  /  created by nextWEB